Victoriefonds Cultuurprijs 2024

Op een feestelijke bijeenkomst ontvingen danser en choregraaf Denden Karadeniz de Victoriefonds Cultuurprijs Podiumkunsten, en de 19-jarige acteur Rami Kooti Arab de Victoriefonds Jong Talentprijs! 

De gevarieerde middag vond plaats in het theater van Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard en stond onder leiding van presentator Juvat Westendorp.
Juryvoorzitter Maarten Poorter, burgemeester van Dijk en Waard overhandigde de prijzen en sprak de lovende woorden van de jury uit.

De jury over Denden Karadeniz:
'Met zijn dansgezelschap ‘Zero Dance Theater' weet hij hiphop, breakdance en contemporary dance met elkaar te verbinden. De totaal verschillende genres inspireren hem als danser en choreograaf waarbij hij met respect voor de oorspronkelijke roots van de muziek een krachtige voorstelling weet neer te zetten. Denden is een inspiratiebron voor velen en iemand die een stukje van de dansgeschiedenis kan opeisen.'

De jury over Rami Kooti Arab:
‘Rami is een acteur met veel ambitie die al op jonge leeftijd een hele reis heeft afgelegd binnen de film- en televisiewereld. Zijn personages geeft hij meerdere lagen, waardoor die voor de kijker invoelbaar worden.
De vakjury vindt Rami Kooti Arab een uitzonderlijk talent, hij acteert nu al op een opmerkelijk hoog niveau en wil deze prestatie bevestigen met de toekenning van de Victoriefonds Jong Talentprijs 2024’.


Foto's: Erna Faust

Voor meer informatie over deze uitreiking en links naar de kunstenaars en hun werk, check de Facebook pagina van de Victoriefonds Cultuurprijs
Voor het filmportret van Rami Kooti Arab, klik op: https://youtu.be/lxiYn2bBjUg?feature=shared

Meer projecten